Ramen tinten

Als je meer privacy, veiligheid, uitstraling en/of inbraakwering wilt, dan is ramen tinten de perfect oplossing. 

Veiliger en zonwerend glas?

 

Wanneer je meer privacy, veiligheid, uitstraling en/of inbraakwering wilt, dan is je ramen laten tinten de perfecte oplossing. Het ramen tinten of blinderen word door ons professioneel en deskundig gedaan door onze jarenlange ervaring stelt dat ons in staat om kwaliteit op maat te leveren.

De ramen worden getint met een hoogwaardige folie van Sungard en Madico Window Films. Hierdoor kunnen wij een levenslange garantie geven op zowel de montage als de folie. Een goede eigenschap van hoge kwaliteit auto raamfolie is dat er geen verkleuring op treedt en schadelijk UV licht tegenhoud. Daarnaast bezit de folie voor het ramen blinderen duurzame kras bestendige oppervlakken.

Mogelijkheden

In verband met de wettelijke bepalingen kiezen de meeste klanten voor het autoruiten blinderen vanaf de B stijl (achter de voorstoelen). Maar ook de voorportierramen kunnen wij voor je blinderen in de gewenste tint. Naast tinten bieden wij ook, extra UV werende folies voor mensen met zonne-allergie en de extra dikke inbraakwerende folies. Andere voordelen zijn onder andere: warmtewerend, bescherming van het interieur en minder schittering door de zon.

De tint folie op uw autoruiten reflecteert tot wel 99% van alle UV straling. Hoewel er meestal anders over gedacht wordt, doet een gewone autoruit dit niet. De voordelen die daar uit voortkomen zijn dat je niet meer verbrandt achter het stuur, de airco hoeft minder hard te werken om het koel te houden en de auto is minder warm wanneer deze in de zon heeft gestaan. Erg veel voordelen dus wanneer je jouw autoruiten laat tinten.

Waarom?

UITSTRALING

Veel mensen vinden een auto niks anders dan een vervoersmiddel en gebruiken het enkel om van A naar B te gaan. Jij wilt uniek en anders zijn. Geblindeerde autoruiten geven je auto een stijlvolle en chique uitstraling. Bovendien kan je met een ‘zakelijke’ auto ook wat sportiever overkomen.

VEILIGHEID BIJ ONGEVALLEN

De veiligheidsfolie voor auto’s is dikker dan normale raamfolie, en geeft daarom meer bescherming. Bijvoorbeeld bij rondvliegend glas bij ongevallen, en maakt het moeilijker om de ruiten bij inbraak van buitenaf in te slaan. Folie is dan ook zeker een aanrader voor mensen met een ingebouwd navigatiesysteem.

VERMINDERT SCHITTERING

Schittering van de zon, of koplampen in het donker kunnen je verblinden wanneer je onderweg bent. Het installeren van raamfolie op je zij- en bijvoorbeeld ook je voor- en achterramen kunnen deze risico’s verminderen.

INBRAAKWEREND

Denk eens aan inbrekers die je auto als prooi zien. Zodra je de juist keuze maakt voor de folie, kunnen inbrekers en mensen van buiten moeilijk tot niet naar binnen kijken. Daarnaast houdt de raamfolie het glas bij elkaar zodra het glas wordt ingegooid of ingeslagen.

BESCHERMING VAN INTERIEUR

Door zonnestralen kan het interieur van je auto zeer heet worden. Uiteindelijk zullen er verkleuringen ontstaan, goede glasfolie kan dit voorkomen. Door de UV-reducerende werking van de speciale glasfolie kan de oppervlakte temperatuur verminderd worden tot wel 16 °C en verbleekt je interieur en andere spullen in je auto minder snel. Omdat je auto koeler zal zijn met geblindeerde autoruiten zal je ook minder je airco gebruiken, dit zal leiden tot een besparing van brandstof.

WARMTE EN UV VERMINDERING

Naast dat UV licht slecht is voor het interieur van je voertuig, word je bij lange ritten blootgesteld aan een grote dosissen Uv-A en Uv-B stralingen. De letters A en B staan voor de Uv index, Uv B is het gevaarlijkste en kan zorgen dat je huid rood kleurt, verbrandt en in de ergste gevallen kan je zelfs huidkanker krijgen. Uv A heeft dezelfde effecten als Uv B maar dan in mindere mate. 

Mensen zijn erg gevoelig voor dergelijke stralingen, vooral baby’s en jonge kinderen moeten hier goed voor beschermd worden. Goede raamfolie kan jou, je baby en/of jonge kinderen goed beschermen. Het vermindert 99% van de schadelijke UV-stralen (A & B). Je beschermt jezelf en je kinderen tegen huidkanker en gaat het verouderingsproces van de huid tegen.

Prijzen

3 Ramen

Op aanvraag

5 Ramen

Op aanvraag

7 Ramen

Op aanvraag

*Al onze prijzen zijn exclusief BTW.

Wetgeving

Wil je op de voorruit van uw auto een folie of coating plakken? Wordt er daardoor minder licht doorgelaten? Dan kan dat in sommige gevallen in Nederland verboden zijn. Als het voertuig wordt toegelaten op de weg, moet de voorruit minimaal 75% lichtdoorlatend zijn. De lichtdoorlatendheid van de zijruiten aan de voorkant moet minimaal 70% zijn. Voor alle duidelijkheid: 100% is volledige lichtdoorlatendheid. De achterruit mag wel zijn voorzien van een blinderende folie of coating. Het voertuig moet dan wel een rechter-buitenspiegel hebben. Al deze regels staan in de Europese richtlijn 92/22/EEG.

Lichtdoorlatendheid meten

Ziet de politie dat de voorruit van een auto is geblindeerd of te weinig licht doorlaat? Of de voorste zijruiten? Dan wordt de Tintman ingezet. De Tintman is een meter die vaststelt hoeveel licht door een raam gaat. Hiermee kan de politie snel en eenvoudig vaststellen of de lichtdoorlatendheid van autoruiten voldoende is.

Voorruit en zijruiten

De lichtdoorlatendheid van de voorruit en van de voorste zijruiten moeten minimaal 55% zijn. De achterruit mag wel zijn voorzien van een blinderende folie of coating. Het voertuig moet dan wel een rechter-buitenspiegel hebben.

Meetcellen

Aan twee zijden van de ruit plaatst de politie een meetcel. Deze cellen zien elkaar door de ruit heen. Zij meten hoeveel licht de ruit doorlaat. Het blijkt dat bijna alle autoruiten in de fabriek al een coating hebben gekregen. Hierdoor is de lichtdoorlatendheid zo’n 75%. Het is daarom niet verstandig om nog een folie aan te brengen. De lichtdoorlatendheid vermindert hierdoor nog meer. Het is dan al snel lager dan de toegelaten 55%. 

CONTROLES

De politie controleert auto’s met donker getinte ruiten. Daarvoor hebben zij een apparaat dat de lichtdoorlatendheid van autoruiten meet: de Tintman

Wanneer krijgt de overtreder een proces-verbaal? Als:

  • de lichtdoorlatendheid van de voorruit en/of

  • de lichtdoorlatendheid naast de bestuurder aanwezige zijruiten

minder is dan 55%. Ook kan het kentekenbewijs worden ingevorderd. De eigenaar heeft dan vier weken de tijd te zorgen dat het voertuig weer aan de eisen voldoet.

VELE TEVREDEN KLANTEN GINGEN U VOOR

Hieronder een greep uit onze succesvol afgeronde projecten

Neem contact op

Locatie

Edisonstraat 23
5051 DS Goirle

Email

[email protected]

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag
8:00 – 17:30

Zaterdag / Avonduren
Graag op afspraak

Zondag
Gesloten

Stuur een bericht